Strona główna » Noże kucharskie » Noże - GYUTO » Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm
Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mmTojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mmTojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm
Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm
Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm
Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm

Tojiro Damascus PRO 63 MET nóż szefa Gyuto 180 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: F-1031


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Profesjonalne noże serii Tojiro PRO wykonane są z 63 warstw damasceńskiej stali. Sercem noża jest rdzeń wykonany z niezwykle twardej stali niklowej o twardości 62 HRC. Rdzeń laminowany jest wieloma warstwami bardziej miękkiej stali niklowej. Poszczególne warstwy mają różną zawartość niklu co w efekcie daje na ostrzu piękny i niepowtarzalny wzór. Taka konstrukcja ostrza sprawia, że nóż jest niezwykle ostry, odporny na zużycie, a jednocześnie elastyczny i stosunkowo łatwy do ponownego zaostrzenia.

Uchwyt w zachodniej estetyce wykonany jest z przyjaznego środowisku laminatu żywicznego drewna i wzmocniony trzema stalowymi nitami.

Gyuto jest jednym z najbardziej powszechnych narzędzi w kuchni. Jest to nóż uniwersalny do obróbki ryb, mięsa i warzyw. Można nim kroić duże kawałki mięsa i ryb lub siekać warzywa, a zbiegającą się w szkic końcówką wykonywać precyzyjne nacięcia. Jego wszechstronność powoduje, że zwany jest nożem szefa kuchni.


Długość ostrza: 180 mm
Długość całkowita: 305 mm
Szerokość ostrza: 42 mm
Waga: 185 g
Stal niklowa
HRC 62 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: laminat żywiczny drewna
Skuwka: stal
Myć ręcznie
Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu