Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: MC-HKC-3008D
Środkowa warstwa, rdzeń ostrza noża Mcusta Zanmai wykonany ze stali VG-10. Ostrze składa się z 33 warstw stali o różniej twardości co ułatwia ostrzenie. Po stworzeniu kompozytu stali ostrze wycinane jest laserem co zapobiega mikrouszkodzeniom jakie wywołuje praca. W serii Classic Damascus uchwyt wykonany jest z Corianu, materiału składającego się z żywicy polimerowej i trihydratu tlenku glinu. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne.
Mcusta jest japońskim producentem noży najwyższej jakości. Położona jest w Seki, które jest jednym z japońskich centrów produkcji noży. Zanmai w języku japońskim odnosi się do luksusu, co idealnie pasuje do tych noży. Noże tej firmy nie tylko są ekstremalnie ostre, ale i piękne, każdy to małe dzieło sztuki. Jakość tych produktów doceni zarówno profesjonalny kucharz jak i amator.
Ten szeroki tasakowaty nóż jest używany przez Japończyków do przygotowywania warzyw. Nie ma lepszego narzędzia do krojenia w słupki i siekania. Nie jest to tak ciężki nóż jak europejski tasak, czynności do których w europie służy tasak Japończycy wykonują debą.
|  | 
| Długość ostrza: 165 mm | 
| Długość całkowita: 300 mm | 
| Szerokość ostrza: 50 mm  | 
| Waga: 240 g | 
| Stal VG-10 | 
| HRC 61(+/-) | 
| Nierdzewny | 
| Zaostrzony: dwustronnie | 
| Uchwyt: Corian | 
| Skuwka: Stal | 
| Myć ręcznie | 
|  | 
| Made in Japan | 
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.