Strona główna » Noże kucharskie » Noże - NAKIRI » Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm
Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mmKanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mmKanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm
Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm
Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm
Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm

Kanetsune Meisho nóż Nakiri 165 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: JP-KC-143


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Te japońskie noże wykonane są w technice Sanmai, co znaczy ostrze trzywarstwowe. Rdzeń z nadzwyczaj twardej stali VG-10, a obie zewnętrzne warstwy z nierdzewnej stali SUS410 chroniącej twardy rdzeń z doskonale widoczną charakterystyczną linia łączenia różnych rodzajów stali. Ta kombinacja od wieków stosowana w Japonii do produkcji samurajskich mieczy pozwala zachować ostrość ostrza przez długi czas. Uchwyt wykonano z prasowanego drewna w stylistyce zachodniej.

Nakiri to tradycyjny japoński nóż. Dawniej używany praktycznie do wszystkiego, a obecnie jest to specjalny nóż do warzyw. Nakiri świetnie nadaje się do siekania oraz precyzyjnego cięcia cieniutkich plasterków. To doskonałe narzędzie do obróbki warzyw nie tylko w orientalnej kuchni.


Długość ostrza: 165 mm
Długość całkowita: 290 mm
Szerokość ostrza: 46 mm
Waga: 155 g
Ilość warstw: 3
Stal VG-10
HRC 60 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno prasowane
Skuwka: brak
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Tojiro Shippu Black nóż Nakiri 165 mm

Tojiro Shippu Black nóż Nakiri 165 mm

Ceny widoczne po zalogowaniu
Tojiro Shippu nóż Nakiri 180 mm

Tojiro Shippu nóż Nakiri 180 mm

Ceny widoczne po zalogowaniu
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu