Wysokiej jakości noże firmy Chroma znane są ze swojej niezwykłej ostrości.
Produkowane są w Seki, miejscowości słynącej z wytwórstwa noży. Ostrze wykonane jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Uchwyt z drewna cyprysika japońskiego jest bardzo odporny, ma typową dla Japonii estetykę.
Noże Chroma leżą perfekcyjnie w dłoni i są bardzo ostre. Będą doskonałe do każdej domowej kuchni. Są najczęściej wybieranymi "pierwszymi" japońskimi nożami.
Ten szeroki i mocny nóż jest używany przez Japończyków od filetowania świeżych ryb bardzo praktyczny przy oddzielaniu głów ryb przecinaniu twardych ości oraz do mięs. Jest odpowiednikiem europejskich tasaków.
|
|
|
| Długość ostrza: 160 mm | |
| Długość całkowita: 280 mm | |
| Szerokość ostrza: 46 mm | |
| Waga: 130 g | |
| Stal japońska stal nierdzewna | |
| HRC 56(+/-) | |
| Nierdzewny | |
| Zaostrzony: jednostronnie | |
| Uchwyt: cyprysik japoński | |
| Skuwka: plastik | |
| Myć ręcznie | |
|
|
|
| Made in Japan | |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.