Strona główna » Noże kucharskie » Noże - GYUTO » Senzo nóż Gyuto 210 mm

Reklamy animowane

Senzo nóż Gyuto 210 mmSenzo nóż Gyuto 210 mm
Senzo nóż Gyuto 210 mm
Senzo nóż Gyuto 210 mm

Senzo nóż Gyuto 210 mm

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: 1012-03


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

W skomplikowanym procesie skuwania 33 warstw stali zawierających różne części węgla powstają ostrza o niezwykłym wyglądzie i najwyższej jakości. Noże ostre jak brzytwa o długotrwałej ostrości, które można łatwo ponownie naostrzyć. Rdzeń ostrza wykonany jest z nadzwyczaj twardej stali VG-10. Ostrze pokryte jest warstwą mosiądzu wysokoniklowego, który zapewnia minimalny wpływ na żywność. Wszystkie noże z serii Senzo Wood zawdzięczają swój estetyczny wygląd procesowi mechanicznego młotkowania i obróbce w wodzie królewskiej.

Trwały uchwyt w stylu japońskim wykonany jest z kompozytu drewna i żywicy z tworzyw sztucznych o nazwie Pakkawood.

Gyuto jest jednym z najbardziej powszechnych narzędzi w kuchni. Jest to nóż uniwersalny do obróbki ryb, mięsa i warzyw. Można nim kroić duże kawałki mięsa i ryb lub siekać warzywa, a zbiegającą się w szkic końcówką wykonywać precyzyjne nacięcia. Jego wszechstronność powoduje, że zwany jest nożem szefa kuchni.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 340 mm
Szerokość ostrza: 45 mm
Waga: 170 g
Stal VG-10
HRC 61 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: Pakkawood
Skuwka: drewno Cocobolo
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu