Strona główna » Noże kucharskie » Noże - SANTOKU » Sekizo tsuchime nóż Santoku 165 mm
Sekizo tsuchime nóż Santoku 165 mm

Sekizo tsuchime nóż Santoku 165 mm

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Numer katalogowy: 4408


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Doskonałe noże do domowej kuchni oraz dla osób, które zaczynają poznawać tajniki sztuki kulinarnej. Produkowane są w Seki, miejscowości w Japonii słynącej z wytwórstwa noży. Ostrze wykonane jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej 420 J2 z drewnianym uchwytem w typowej dla Japonii estetyce zakończonym plastikową skuwką. Twardość ostrza 53 HRC jest niższa od zazwyczaj występującej w japońskich nożach, ale zupełnie wystarczająca do użytku domowego, a rewelacyjnie niska cena daje szansę początkującym wypróbowania tradycyjnej japońskiej technologii w swojej kuchni. Noże te są bardzo ostre i długo utrzymują ostrość, a ponowne naostrzenie na specjalnym wodnym kamieniu nie powinno sprawiać kłopotu.

Europejski odbiorca doceni to, że noże są całkowicie nierdzewne. Jest to szczególnie korzystne dla osób początkujących, którym zdarzy się zapewne zapomnieć o wymyciu i osuszeniu ostrza po każdym użyciu. Dodatkowym atutem jest wykończenie tsushime czyli ozdobne młotkowanie w górnej części ostrza nadające nożom niepowtarzalny wygląd. Ostrze pokryto wysokoniklowym mosiądzem aby zapewnić jak najmniejszy wpływ na krojone produkty.

Santoku - nóż japońskiego szefa kuchni. Jest to nóż ogólnego zastosowania do czego nawiązuje jego nazwa, Santoku po japońsku oznacza "trzy cnoty" - chodzi tu o warzywa, ryby i mięso. Jest doskonałym nożem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb a także świetnie sprawdza się jako nóż do warzyw. Santoku przypomina nieco japoński nóż Gyuto, ale jest bardziej "przysadzisty" a ostrze ma mniejszą krzywiznę co ułatwia siekanie.


Długość ostrza: 165 mm
Długość całkowita: 310 mm
Szerokość ostrza: 45 mm
Waga: 100 g
Stal 420 J2
HRC 53 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno
Skuwka: plastik
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Kochling nóż ceramiczny Santoku 175 mm

Kochling nóż ceramiczny Santoku 175 mm

Ceny widoczne po zalogowaniu
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu