Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: SXL-151310/1JT
Noże Hokiyama Tosa-Ichi Ao Dark są wykute w technice trzech warstw, jednej wysoko węglowej, ekstremalnie twardej stali Aogami super, oraz nisko węglowej stali nierdzewnej SUS405. Korzyści dla użytkowników: trójwarstwowość zapewnia elastyczność, łatwość ponownego zaostrzenia oraz noże nie rdzewieją i nie matowieją w wilgotnym środowisku pracy.
Noże z tej serii cechują się rączką w typie japońskim o kształcie ośmiokąta i dwustronnym ostrzeniem przez co doskonale pracuje się nimi osobom praworęcznym jak i leworęcznym. Jest to wyjątkowa cecha ponieważ większość japońskich rączek ma kształt kasztana, który domyślnie dostosowywany jest do prawej ręki. Ponieważ do wykonania użyto najwyższej jakości naturalnych materiałów mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku co nadaje im wyjątkowości i niepowtarzalności.
Ten doskonały nóż jest używany przez Japończyków do przygotowywania warzyw, mięsa i ryb. Idealnie się nim sieka i kroi w kostkę czy paski. Jest to jeden z najpopularniejszych modeli obecny niemal w każdej kuchni w Azji.
|
|
|
| Długość ostrza: 165 mm | |
| Długość całkowita: 310 mm | |
| Szerokość ostrza: 46 mm | |
| Waga: 120 g | |
| Stal Aogamni super | |
| HRC 63(+/-) | |
| Nierdzewny | |
| Zaostrzony: dwustronnie | |
| Uchwyt: drzewo sandałowe | |
| Skuwka: pakkawood | |
| Myć ręcznie | |
|
Made in Japan |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.