Strona główna » Noże kucharskie » Noże do filetowania » Dellinger Samurai nóż do filetowania 210 mm
Dellinger Samurai nóż do filetowania 210 mmDellinger Samurai nóż do filetowania 210 mm
Dellinger Samurai nóż do filetowania 210 mm
Dellinger Samurai nóż do filetowania 210 mm

Dellinger Samurai nóż do filetowania 210 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: SXL-P8S


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Najwyższej jakości noże YASUKI SHIROGAMI wykonane w tradycyjnym stylu (polerowane).

Noże te wykonane są tradycyjną metodą z dwóch rodzajów stali o różnej twardości i zawartości węgla. W części grzbietowej noża użyto miękkiej stali, a w tej gdzie znajduje się ostrze zastosowano stal Shirogami. Stal Shirogami jest w Japonii bardzo chętnie stosowana do wytwarzania doskonałych ostrzy, zapewnia długotrwałą ostrość. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

Tradycyjny japoński uchwyt o przekroju w kształcie litery D wykonany jest z drewna magnolii i zakończony plastikową skuwką.

Ostrze noża kształtem przypomina liść wierzby, stąd nazwa Yanagi co po japońsku oznacza wierzbę. Yanagi Sashimi to nóż do sushi i sashimi. Służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki. Yanagiba ma szlif jednostronny co świetnie sprawdza się przy obróbce ryb, jak również mięsa.

Wersja dla leworęcznych


Długość ostrza: 270 mm
Długość całkowita: 415 mm
Szerokość ostrza: 36 mm
Waga: 170 g
Stal Shirogami
HRC 61 (+/-1)
Nie jest nierdzewny
Zaostrzony: jednostronnie
Uchwyt: drewno magnoliowe
Skuwka: plastik
Myć ręcznie
Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu